Wat is een overstapbonus?

Overstapbonus energieleverancier

Energieleveranciers geven kortingen of een overstapbonus om nieuwe klanten te lokken. Het zijn tijdelijke kortingen op de energierekening. De energieleverancier die op dit moment de laagste tarieven in rekening brengt, hoeft dus niet de goedkoopste energieleverancier te zijn. Consumenten hoeven zich hier niet druk over te maken. Ze kunnen optimaal profiteren van het voordeel. Zodra de leverancier weer het reguliere tarief in rekening brengt, stapt u weer over.

Overstappen energie korting

Door het vrijgeven van de energiemarkt is er een heftige concurrentie losgebarsten tussen de energieleveranciers. Gezinnen die nog nooit overgestapt zijn naar een andere leverancier zitten waarschijnlijk nu veel te duur. Ook energieleveranciers die geen scherpe tarieven hanteren proberen om nieuwe klanten te werven. Wat is voor deze bedrijven de oplossing? Kortingen geven op de eindafrekening of het verstrekken van een overstapbonus. Uiteraard hopen de energiebedrijven dat u blijft plakken, maar de kostenbewuste consument stapt weer over.

Wat wordt er verstaan onder een overstapbonus?

De overstapbonus is een korting op de energierekening. De korting verschilt per contract en leverancier, maar vaak gaat het om bedragen tussen €50 en €100 aan korting. U moet er wel rekening mee houden dat de korting voor één jaar geldt. Bij tweejarige contracten moet u het tweede jaar volledig betalen. Los van deze bonus kan het voor de meeste Nederlanders al uit om over te stappen. De overstapbonus kan worden gezien als een extraatje.

Hoe kunt u overstappen?

Het overstapproces is zeer eenvoudig. De nieuwe energieleverancier zorgt namelijk voor de opzegging bij de oude. U merkt er niets van wat betreft de energielevering. Het gaat ongemerkt over naar de nieuwe leverancier. U zult wel papieren thuis ontvangen waaruit blijkt wat u nog moet doen. Onder andere de meterstanden moeten per een bepaalde datum doorgegeven worden, maar daar krijgt u automatisch bericht over.

5.00 avg. rating (92% score) - 1 vote