Energie is tegenwoordig eenvoudiger te vergelijken

Voor veel mensen is de energierekening niet compleet duidelijk. Dit ontmoedigd het vergelijken van energie. Iets wat je niet begrijpt kun je ook niet vergelijken. Maar consumenten begrijpen de energierekening tegenwoordig beter. Ook het vergelijken wordt steeds eenvoudiger.

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) bewaakt de belangen van consumenten. Uit een analyse van de toezichthouder blijkt dat contracten, voorwaarden en kosten nu beter over wordt gecommuniceerd. De overzichten zijn eenvoudiger te lezen en het is geen wirwar aan onbegrijpelijke termen meer. Hierdoor wordt het vergelijken vereenvoudigd.

Waarom moet je energieleveranciers vergelijken?

Er verandert veel in energieland. Consumenten die nog nooit zijn overgestapt naar een andere energieleverancier laten maandelijks veel geld liggen. Onterecht denken veel mensen dat ze meerdere formulieren moeten invullen en zelf moeten zorgen voor de opzegging. Er bestaat zelfs de angst om tijdelijk zonder energie te zitten. Deze angsten zijn onterecht. De energieleveranciers hebben onderling goed afspraken gemaakt en je kunt niet tussen wal en schip raken.

Hoeveel kan ik besparen op energie?

De omvang van de besparing is afhankelijk van de hoogte van de huidige rekening en je verbruik. Een besparing van een paar honderd euro per maand is eenvoudig haalbaar. Naast lagere lasten van energieleveranciers profiteer je namelijk ook van extra kortingen om nieuwe klanten te werven.

Energiebesparende aanpassingen in het huis kun je ook energie mee besparen, maar dit zijn investeringen die je geld kosten. Overstappen is gratis!

5.00 avg. rating (91% score) - 1 vote