Ook Belgen stappen massaal over naar andere energieleveranciers

In Nederland zijn er in het jaar 2015 maar liefst 2,3 miljoen mensen overgestapt naar een andere energieleverancier. Dit zijn grote aantallen als je het vergelijkt met België (Vlaanderen). Bij onze zuiderburen stapten in de eerste helft van 2016 ongeveer 460.000 mensen over naar een andere elektriciteitsleverancier en 330.000 mensen naar een andere leverancier van gas. Dit is een sterke stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Uit cijfers van de VREG (energieregulator van de Vlaamse elektriciteit- en gasmarkt) blijkt dat er in de eerste helft van 2015 ongeveer 330.000 Belgen overgestapt zijn naar een andere elektriciteitsleverancier, tegen 460.000 in de eerste helft van 2016. Dit is een stijging van bijna 40 procent. Daarnaast hebben Belgen ook massaal gekozen voor een andere leverancier van gas. Gedurende de eerste helft van 2015 zijn 233.000 Belgen overgestapt en in de eerste helft van 2016 maar liefst 330.000. Dit is een stijging van ruim 41 procent.

Waarom stappen onze Zuiderburen over?

Net als in Nederland zijn de prijsverschillen tussen de diverse leveranciers groot. In België hebben veel huishoudens sterke verhogingen van de maandelijkse lasten gekregen. Dit is vaak een eye opener. Vervolgens wordt er namelijk vaak pas gekeken naar de besparingen die er te realiseren zijn door over te stappen. Net als in Nederland is de concurrentie groot. Dit betekent dat je veel te kiezen hebt en dat de prijzen scherp zijn.

Overstappen is niet eng

De drempel om over te stappen is de afgelopen jaren veel lager geworden. Consumenten hebben het vertrouwen gekregen dat overstappen geen risico’s met zich meebrengt. Een aantal jaren geleden vonden consumenten het overstappen nog eng. Iedereen weet nu dat overstappen zeer eenvoudig is en een grote besparing kan opleveren.

Weet je al hoeveel jij kunt besparen? Vergelijk het op onze website en zie hoeveel jij kunt besparen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes