Consumenten kiezen vaker voor goedkopere energieleveranciers

In 2005 stapten in totaal 5,2% van de gezinnen over naar een goedkopere energieleverancier. In die tijd moesten consumenten nog aan het idee wennen dat ze zelf een leverancier konden kiezen. Tegenwoordig is het voor iedereen bekend dat er jaarlijks veel bespaard kan worden op uitgaven aan energie. In 2015 zijn 15% van de gezinnen overgestapt. In 2016 wordt een verdere stijging van het aantal overstappers verwacht.

Consumenten zijn gebaat bij een toenemende concurrentie tussen de energieleveranciers. Te hoge tarieven hanteren kan tegenwoordig niet meer. De consument kan namelijk eenvoudig op het internet vergelijken hoeveel er bespaard kan worden op de vaste lasten.

Wie trouw is aan de energieleverancier krijgt een hoge rekening

Sinds de tweede helft van 2004 kun je zelf je energieleverancier kiezen. Consumenten die nog nooit zijn overgestapt betalen waarschijnlijk een zeer hoog tarief. De energiebedrijven strooien met kortingen, maar waarom zouden ze dat doen bij de huidige klanten? Ze zijn de afgelopen ruim tien jaren niet overgestapt, dat gaan ze waarschijnlijk de komende jaren ook niet doen. Zit je nog steeds bij de energieleverancier waar je altijd al bij zit? Vergelijk en ervaar hoeveel jij kunt besparen.

Tussen wal en schip

Veel consumenten denken onterecht dat overstappen heel veel gedoe is, maar het tegendeel is waar. De processen tussen de verschillende leveranciers zijn goed op elkaar ingesteld. Je hoeft niet bang te zijn dat je een tijdje geen stroom hebt. Je zult niet tussen wal en schip vallen. In uitzonderingsgevallen wil het wel eens gebeuren, maar dat kan je ook overkomen als je niet overstapt.

In een paar stappen kun je overstappen. Om jou te helpen hebben wij alvast een overzicht geplaatst.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes