Waarom een slimmer meter?

Bij het afsluiten van een energiecontract krijgt u tegenwoordig of u gratis een slimme meter geplaatst wilt hebben. Met een slimme meter heeft u een beter inzicht in uw energieverbruik. Via een eenvoudige applicatie kunt u direct inzien hoeveel u verbruikt heeft. Daarnaast worden deze gegevens direct doorgestuurd naar de netbeheerder, waardoor meterstanden niet meer doorgegeven hoeven te worden. De consument heeft hierdoor als zekerheid dat de energienota altijd klopt, deze is namelijk direct gekoppeld aan de gegevens die worden bijgehouden met de slimme meter.

Ik heb nog geen slimme meter, maar wil er wel een

Regelmatig contacteren energieleveranciers hun klanten of ze een slimme meter geplaatst willen hebben. Op het moment dat u het dan laat uitvoeren, betaalt u doorgaans niets voor de slimme meter. Als u op eigen verzoek een slimme meter laat plaatsen, dan betaalt u hiervoor een bedrag van ongeveer €60 exclusief de BTW. Het is daarom aan te raden om de slimme meter te laten plaatsen, op het moment dat u dit aanbod krijgt van de energieleverancier. Voor het aanvragen van een slimme meter kunt u contact opnemen met uw eigen energieleverancier. Zij kunnen de slimme meter bij u laten plaatsen.

Welke hulpmiddelen kan ik nog meer gebruiken om te besparen op mijn energienota?

Naast de slimme meter zijn er natuurlijk ook nog andere mogelijkheden om te besparen op de energienota. Zo zijn er bijvoorbeeld veel slimme thermostaten op de markt, waardoor u het maandelijks verbruik drastisch kunt verlagen. Een combinatie van een slimme meter in combinatie met een slimme thermostaat zorgt voor de maximale besparing op uw energienota.

4.00 avg. rating (82% score) - 1 vote