Huidige energiecontract verlengen

Verlengingsaanbod van je energieleverancier

Wanneer de termijn van je energiecontract bijna is afgelopen, heb je de mogelijkheid om je contract te verlengen bij de huidige energieleverancier of om over te stappen naar een andere aanbieder. Doorgaans krijg je aan het eind van je contractduur een hernieuwd aanbod van je energieleverancier. Je huidige aanbieder benadert je dan met een prachtig voorstel. Een zogenaamde verlengingsaanbieding of blijfkorting. De vraag is of dit aanbod interessant is. Dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Deze aanbiedingen blijven toch vaak wat achter op de aanbiedingen die je bij een andere energieleverancier krijgt als nieuwe klant. Zij krijgen korting op het leveringstarief, maar vaak ook op de vaste aansluitkosten en dergelijke. Bekijk daarom de totale jaarlijkse kosten. Dus wanneer je het goedkoopst uit wilt zijn, is het doorgaans zo dat je jaarlijks zult moeten overstappen.

Snel alle energie aanbiedingen bekijken

Verstandig is om je nieuwe energierekening op onze website te vergelijken met andere aanbieders. Dit kan vrij eenvoudig, door je gegevens en je energieverbruik in te vullen. Om een goede keuze te maken is het heel belangrijk om aanbiedingen van andere leveranciers op de energiemarkt naast elkaar te zetten. Zo weet je zeker dat je geen aanbieding over het hoofd ziet en kun je de aanbieding kiezen die in jouw situatie het voordeligst is.

Verlengen of overstappen

Kortom, wanneer je energieleverancier je benadert met een verlengingsaanbod is het dan ook het beste om dat aanbod te vergelijken met de aanbiedingen in onze energievergelijker. Hierdoor krijg je een goed overzicht van alle aanbiedingen van energieleveranciers en kun je voor jou de beste afweging maken of je gaat overstappen of dat je ingaat op het verlengingsaanbod.
Het is zaak om wel iets te kiezen. Als je niet goed oplet, dan wordt je contract waar je ooit voor hebt gekozen, omgezet in een regulier contract. Met hogere standaardtarieven en dergelijke. Let daarom goed op de einddatum van je energiecontract.

4.33 avg. rating (86% score) - 3 votes