Hoe werkt energieleveranciers vergelijken op deze website?

Op het moment dat jouw jaarlijkse energiecontract afloopt, is het natuurlijk weer tijd om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Op basis daarvan kun je een goed beeld vormen van de mogelijke besparing op de maandelijkse energielasten. Natuurlijk begrijpen we dat het vergelijken van energieleveranciers geen hele leuke bezigheid is, daarom kun je op deze website gemakkelijk en snel een vergelijking maken. Binnen enkele minuten weet je al of je geld kunt besparen.

De stappen voor het vergelijken van energieleveranciers

In onze vergelijkingsmodule moet je allereerst jouw postcode en huisnummer invoeren. In het tweede invoerveld geef je aan of je een enkele meter of dubbele meter hebt. De meeste huishoudens hebben een enkele meter. Als er ook nachtstroom wordt gemeten, dan heb je een dubbele meter. Onder het kopje ‘gebruiksindicatie’ kun je selecteren uit hoeveel personen het huishouden bestaat. Hierbij maken we onderscheid tussen ‘single’, ‘duo’, ‘klein gezin’, ‘normaal gezin’ en ‘groot gezin’. Onder ‘elektriciteitsverbruik’ kun je selecteren hoeveel kWh je per jaar denkt te verbruiken. Onder ‘gasverbruik’ selecteer je hoeveel gas je denkt te verbruiken in één jaar tijd. Onder ‘huidige aanbieder’ kun je selecteren welke energieleverancier je eerst had. Als je een zakelijke gebruiker bent, dan selecteer je onder zakelijk gebruik ‘ja’. Klik nu op ‘Ga verder’ om een overzicht te krijgen van de verschillende energieleveranciers.

Kan ik altijd de goedkoopste energieleverancier kiezen?

De energieleveranciers die op onze website worden vergeleken zijn van goede kwaliteit, je kunt dus met een gerust hart op basis van prijs vergelijken. Natuurlijk heb je misschien zelf een voorkeur voor bepaalde energieleveranciers, bijvoorbeeld omdat je daar goede ervaringen mee hebt. Als je een interessante energieleverancier hebt gevonden, dan kun je direct online een contract afsluiten door op ‘aanvragen’ te klikken. Je wordt dan doorverwezen naar de website van de aanbieder.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes