Waarom overstappen van energieleverancier loont

Het overstappen van energieleverancier is natuurlijk niet één van de eerste dingen waar je aan denkt bij de start van een nieuw jaar. Het is dan ook niet raar dat de meeste Nederlanders jarenlang hun energiecontract verlengen, terwijl er eigenlijk veel goedkopere opties mogelijk zijn.

Een veelgehoord argument om niet over te stappen, is dat consumenten aangeven eigenlijk wel goed te zitten bij de huidige energieleverancier en weinig zin hebben in de ‘papieren rompslomp’ van het overstappen. Door niet over te stappen laat je echter mogelijk enkele honderden euro’s per jaar liggen. Het overstappen van energieleverancier is één van de eerste stappen voor het besparen op de maandelijkse lasten.

Het voordeel van overstappen van energieleverancier

De meeste energieleveranciers bieden nieuwe klanten verschillende welkomstkortingen aan. Dit laat zich bijvoorbeeld zien door een aanzienlijke lagere maandelijkse energierekening. Daarnaast kan er vaak nog van andere aanvullende kortingen gebruik worden gemaakt. Tot slot bieden energieleveranciers vaak ook nog een leuk cadeautje aan voor nieuwe klanten, dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Uiteindelijk bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse kosten, het enige dat je daarvoor hoeft te doen is overstappen van energieleverancier.
Aan te raden is om na het aflopen van het jaarcontract altijd opnieuw de verschillende aanbieders te vergelijken. Ook als uiteindelijk blijkt dat je niets kunt besparen op de energierekening, is het altijd goed om te weten dat je maximaal hebt bespaard.

Kost het overstappen van energieleverancier veel tijd?

Daar waar vroeger nog een flinke papieren rompslomp te pas kwam aan het overstappen van energieleverancier, is dat tegenwoordig niet meer het geval. Nadat het (veelal eenjarige) energiecontract is afgelopen, ben je vrij om over te stappen van energieleverancier. Na online de verschillende aanbieders te hebben vergeleken, kun je direct online een nieuw energiecontract afsluiten bij een aanbieder die voor jou het goedkoopst is. De papieren rompslomp regelt de energieleverancier voor jou, jij hoeft alleen maar te genieten van de lagere maandelijkse lasten! Lees onze 4 stappen om eenvoudig van energieleverancier over te stappen.

4.00 avg. rating (81% score) - 2 votes