Steeds meer gezinnen stappen over naar goedkopere energie

Nederland staat in de top 4 van Europese landen waar de meeste gezinnen switchen van leverancier van elektriciteit. Alleen in Portugal, Noorwegen en België zijn er in het afgelopen jaar procentueel meer mensen overgestapt. Ook niet zo vreemd, want er kan veel geld bespaard worden.

Deze resultaten blijken uit onderzoek van de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Zij hebben hierover geschreven in een rapportage over de ontwikkelingen op de Europese energiemarkt. Als er uitsluitend wordt gekeken naar de levering van gas, staat Nederland in de top twee van Europese landen waar de meeste consumenten zijn overgestapt. Alleen Ierland moeten wij voor laten gaan.

In 2014 zijn 13,3% van de Nederlandse consumenten overgestapt naar een andere energieleverancier. In 2013 ging het nog om 12,2% van de Nederlanders.

Wie heeft het beste voorstel?

Het vergelijken van elektriciteit en gas is zeer complex. Ga maar eens twee leveranciers onderling vergelijken. Het zal je veel tijd en energie gaan kosten. Na deze tijdrovende vergelijking weet je eigenlijk nog niets. Er zijn namelijk tientallen aanbieders. De kans is groot dat één van de andere leveranciers nog een beter voorstel heeft. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer zelf te vergelijken. Wij kunnen het namelijk voor jou gaan doen.

Maar liefst 40% van de consumenten die vorig jaar zijn overgestapt hebben de prijzen, de condities en de voorwaarden eerst online vergeleken via een vergelijkingssite. Dit heeft gemiddeld een grote besparing opgeleverd. De energierekening is namelijk gezakt van €1.727 in 2013, naar €1.688 in 2014.

Teveel huishoudens zitten nog steeds bij de te dure leverancier waar ze altijd al bij zitten. Dit wordt voor een deel veroorzaakt doordat het ingewikkeld lijkt om over te stappen, maar het tegendeel is waar. De nieuwe energieleverancier zal de gehele overstap verzorgen. Het is een kwestie van vergelijken en het beste voorstel selecteren.

4.50 avg. rating (88% score) - 2 votes