Scheiding en energiecontract

Naast het feit dat een scheiding emotioneel heel zwaar is, komt er administratief heel veel bij kijken. Zeker ook als je kijkt naar de woning. Bij een scheiding zal namelijk een van beide partners of beide partners de woning verlaten. Een van de dingen die we dan ook niet moeten vergeten is het energiecontact dat op de woning is afgesloten te checken. Per woning is er een energiecontract afgesloten en het energiecontract staat op naam van degene die het contract heeft afgesloten. Een energiecontact is gebaseerd op de gezinssamenstelling, de woning en het jaarlijks gemiddelde energiegebruik. Bij een scheiding wijzigt de gezinssamenstelling en kan het heel voordelig zijn om een nieuw energiecontact af te sluiten.

Bij een scheiding zijn er met betrekking tot het afgesloten energiecontract 3 situaties mogelijk.

Energiecontract overzetten op andere naam

De eerste situatie is dat de partner die het contract heeft afgesloten de woning verlaat en dat de andere partner blijft wonen in de woning. In dit geval dient de partner die blijft wonen in de woning een nieuw contact af te sluiten. Degene die verhuist naar een andere woning kan kiezen of hij het energiecontact daar wilt continueren of dat hij een nieuw contact afsluit. Het is in deze situatie ook mogelijk dat het energiecontact op de naam van de partner wordt overgezet die in het huis blijft wonen.

Energiecontract met wijziging in gebruik

De tweede situatie is dat de partner die het contract heeft afgesloten blijft wonen in de woning en dat de andere partner de woning verlaat. In dat geval is het mogelijk voor degene die blijft wonen om het oude contract te behouden of om een nieuw contact af te sluiten. Door de wijziging van de gezinssamenstelling kan het voordeliger zijn om een nieuw contract af te sluiten.

Energiecontract afsluiten nieuwe woning

De derde situatie is dat beide partners de woning verlaten. In dat geval kan degene die het energiecontract heeft afgesloten het contact behouden, maar is ook vrij om een nieuw contract af te sluiten. De andere partner dient sowieso een nieuw contract af te sluiten wat het beste past bij zijn woonsituatie.

Online kun je heel makkelijk via een energievergelijker zien of het voordeliger is om een nieuw energiecontact af te sluiten of om het huidige energiecontact te behouden.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes