Prepaid energiecontract

Prepaid energie een oplossing voor armoede en energiebewustzijn?

Energie wordt alsmaar duurder, voor sommige huishoudens zijn de energiekosten zo erg gestegen dat deze niet meer op te brengen zijn. Voornamelijk voor deze huishoudens is een oplossing bedacht, namelijk het zogenaamde prepaid energie product. Prepaid energie is een energieproduct dat wordt aangeboden door een energieleverancier, waarbij je voor een bepaald bedrag elektriciteit koopt. Zodra dit tegoed aan elektriciteit op is, krijg je een digitale waarschuwing en kan het tegoed weer opgewaardeerd worden. Eigenlijk is energie voor de introductie van gas altijd prepaid geweest. In de tijd dat er alleen houtkachels of kolenkachels waren moest er ook eerst hout of kolen worden gekocht voordat de kachel brandde. Als het hout of de kolen op waren, moest de voorraad weer worden aangevuld.
Het grote verschil met ons huidig systeem van het maandelijks afdragen van een bedrag aan een energieleverancier met het prepaid systeem is dat bij ons huidig systeem het verbruik aan elektra ongelimiteerd is en dat je eigenlijk nooit zonder verwarming zou kunnen komen te zitten.

Inzicht in energieverbruik

Het voordeel van prepaid energie is dat gebruikers meer inzicht hebben in hun energieverbruik en daardoor veel bewuster omgaan met het verbruik van energie. Hierdoor kunnen veel kosten worden bespaard. Het nadeel van prepaid energie is dat er niet een middenweg is tussen tegoed op dan verwarming en het hierdoor niet kunnen voldoen aan een minimaal comfortniveau. Vooralsnog wordt er alleen geëxperimenteerd met prepaid energie, of het ooit echt door energieleveranciers aangeboden gaat worden als een product, is nog maar de vraag.

Wilt u weten wat voor u de goedkoopste energieleverancier is? Kijk bij onze vergelijking van energieleveranciers.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Mobiele versie afsluiten