Overstappen op duurzame energie

De meeste energie die tegenwoordig wordt gebruikt, wordt jammer genoeg nog steeds opgewekt met fossiele brandstoffen. Fossiele brandstoffen zijn erg schadelijk voor ons milieu. Het is niet hernieuwbare brandstof, en daarmee eindig, en geeft veel CO2-uitstoot. Er wordt daarom dan ook steeds meer duurzame oftewel groene energie aangeboden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke energiebronnen zoals de zon, water of de wind, of van hernieuwbare brandstoffen zoals hout.

Stroom van duurzame bronnen

De meest voor de hand liggende en bekendste vorm van duurzame energie is zonne-energie. Bij zon energie wordt zonlicht door zonnepanelen omgezet in elektriciteit. Een andere vorm van duurzame energie is windenergie. Bij windenergie wordt wind omgezet in elektriciteit door middel van windturbines. Ook water kan worden omgezet in elektriciteit, namelijk door middel van waterturbines. Organische materialen zoals hout, GFT-afval en graan worden gebruikt voor het produceren van bio-energie en kunnen dus worden ingezet voor de productie van duurzame energie.

Is mijn stroom duurzaam?

Het gebruik maken van duurzame energie wordt dan ook steeds belangrijker. Consumenten willen er graag gebruik van maken. Maar hoe weet je nou zeker of de energieleverancier wel echt duurzame energie levert? Gelukkig wordt er onderzoek gedaan naar de manier waarop energieleveranciers stroom inkopen of waarop ze stroom produceren en verschijnt er jaarlijks een geüpdatet lijst met de meest groene energieleveranciers, de zogenoemde ‘ groene stroomranglijst’.

Voordelige groene stroom

Om de voordeligste groene stroom leverancier te kiezen die het beste bij jou past, kun je het beste de leveranciers die op de groene stroom ranglijst staan online met elkaar vergelijken qua duurzaamheid, tarieven en qua contractvorm. Bekijk ons overzicht van duurzame energieleveranciers.

4.00 avg. rating (82% score) - 1 vote
Mobiele versie afsluiten