Overstappen energiebedrijf weer gunstig in 2023

Het is nu zeer aantrekkelijk om over te stappen van energieleverancier. Sinds begin 2023 zijn de energieprijzen aanzienlijk gedaald. Maar de meeste consumenten zitten met hun variabele contract nog vast aan de oude inkoopprijzen van de energiebedrijven, die het afgelopen jaar op de prijspiek hebben moeten inkopen. Daarvoor betalen de zittende klanten de rekening. Blijf je zitten bij je bestaande contract, dan blijf je meebetalen aan de eerder ingekochte hoge energieprijzen. Veel consumenten beseffen niet dat ze kunnen overstappen, en nu direct al van de huidige lagere energieprijzen kunnen profiteren.

De energiebedrijven kunnen nu fors goedkoper gas en stroom inkopen en aantrekkelijke aanbiedingen aan consumenten aanbieden. Zonder last te hebben van de eerdere hogere prijzen, kunnen nu weer gunstige energietarieven worden aangeboden. Stap je nu over naar een nieuw contract, dan heb jij ook geen last van die oudere hogere tarieven, maar profiteer je direct van de huidige lagere tarieven.

De verwachtingen voor de energietarieven in 2023 zijn uitermate gunstig. De NOS meldt dat de gasprijs gewoon weer zal terugzakken naar het normale niveau van 2021.

Energieprijzen terug naar normaal niveau

De marktprijzen voor gas zijn inmiddels gedaald naar het reguliere niveau van € 0,40 per m3 gas. De verwachting van de experts is dat in 2023 dit prijsniveau gelijk zal blijven. Met BTW en opslagen van het energiebedrijf is de gasprijs dan € 1,00 per m3 gas. Dat is stukken lager dan de tarieven van vaste en variabele contracten van € 1,35 tot 1,45 per m3 gas. Hetzelfde geldt voor stroom. De marktprijs voor stroom is gedaald naar € 0,15 per m3 stroom, en ook hiervoor is de verwachting dat dit het prijsniveau zal zijn. Met BTW en opslagen van het energiebedrijf is de stroomprijs dan € 0,25 per kWh stroom. Ook dat is stukken lager dan de tarieven van vaste en variabele contracten van € 0,35 tot 0,40 per kWh stroom!

Stap nu over van energieleverancier

Wij adviseren om nu over te stappen naar een een nieuwe energieleverancier. Dat kan zowel naar een vast contract, een variabel contract als een dynamisch contract. Bij alle contractvormen zijn de energietarieven lager dan de lopende energietarieven. Bekijk de actuele energietarieven en stap direct online over naar een nieuw goedkoper energiecontract.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes