Ook tijdens lopende jaar overstappen naar andere energieleverancier

Onterecht wordt vaak gedacht dat overstappen naar een andere energieleverancier vóór het begin van een nieuw jaar, dus voor 1 januari zou moet gebeuren, maar dat is niet het geval. Ook tijdens het lopende jaar kun je overstappen. (Uiteraard met uitzondering als u een 1 of 2-jarig contract heeft afgesloten.)

Op elk moment overstappen

Maandelijks betaalt u keurig uw voorschot en één keer per jaar volgt de afrekening. De voorschotten worden over het algemeen via een automatische incasso voldaan. Eenvoudiger kan niet, maar misschien is het wel te eenvoudig. Doordat u er niets van merkt gaat u aan het feit voorbij dat u waarschijnlijk teveel betaalt voor uw energie. Het is een flinke maandelijkse kostenpost, dus het verdient wel uw aandacht. U hoeft niet te wachten tot 1 januari. U kunt direct geld besparen.

Hoe gaat het vergelijken?

Heeft u de jaarafrekening wel eens inhoudelijk bekeken? Er staat veel informatie op, en dat moedigt niet aan om alle kostensoorten te doorgronden. Gelukkig hoeft dat ook niet. Belangrijk is dat u weet wat u nu gerekend over een jaar betaalt aan uw energieleverancier. Voor het vergelijken hoef u zelfs niet op te zoeken hoeveel u jaarlijks verbruikt. Aan de hand van gemiddelden en de samenstelling van uw gezin kunt u al vergelijken. Als u het werkelijke verbruik weet, kunt u exacter vergelijken.

Kan ik per direct overstappen?

U kunt een tijdelijke overeenkomst hebben met de energieleverancier of een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Bij een tijdelijk contract ben u in principe verplicht om de periode ook uit te zitten. Dit kan bijvoorbeeld 1 of 2 jaar zijn. Bij het openbreken van het contract is er een opzegvergoeding verschuldigd. De hoogte van deze vergoeding kunt u bij uw huidige energieleverancier opvragen. Heeft u een contract voor onbepaalde tijd? Met in acht neming van een opzegtermijn kunt u altijd opzeggen.

4.00 avg. rating (81% score) - 3 votes
Mobiele versie afsluiten