Medio 2023 overstappen naar vast contract

Per medio 2023 zijn de energieprijzen relatief laag. De energiebedrijven kunnen weer goedkoper gas en stroom inkopen en aantrekkelijke aanbiedingen aan consumenten aanbieden. De gasprijs bedraagt zo’n € 1,15 tot 1,40 per m3 gas, afhankelijk van een dynamisch, variabel of vast energiecontract. Hetzelfde geldt voor stroom. De stroomprijs is zo’n € 0,20 tot € 0,30 per kWh stroom afhankelijk van welk contract u heeft afgesloten.

Gaan energieprijzen in loop van 2023 stijgen?

De vraag is wat de energieprijzen in het najaar van 2023 gaan doen. Er is een grote kans dat de gasprijs en stroomprijs gaan stijgen omdat landen hun voorraden moeten aanvullen en de vraag naar energie toeneemt. Heeft u nu een dynamisch of variabel contract? Dan betaalt u nu een lage energieprijs. Als u overstapt naar een vast contract, betaalt u een hogere energieprijs. Maar u bent dan wel zeker van deze prijzen, en loopt niet het risico van de extreem forse prijsverhogingen die er vorig jaar waren. Toen moesten consumenten voor bijvoorbeeld gas plots € 2,45 per m2 gas betalen! De afweging is dus, gaat u met een dynamisch energiecontract profiteren van de huidige lage energieprijzen en hoopt u dat deze in het najaar van 2023 laag zullen blijven, of legt u nu de prijs vast tegen een iets hoger tarief met een vast energiecontract en bent u zeker dat u niet verrast wordt door verdere prijsverhogingen? Dit is een lastige afweging.

Contractsvorm Gasprijs (medio 2023) Stroomprijs (medio 2023)
Vast € 1,40 per m3 gas € 0,30 per kWh stroom
Variabel € 1,25 per m3 gas € 0,30 per kWh stroom
Dynamisch € 1,15 per m3 gas € 0,20 per kWh stroom

Stap nu over van energieleverancier

Wij adviseren om nu over te stappen naar ofwel een dynamisch contract of naar een een nieuw vast energiecontract van 1 jaar. Bij een vast contract bent u dan beschermd tegen eventuele prijsstijgingen en de energieprijzen zijn nu relatief laag. Bij een dynamisch contract profiteert u optimaal van de huidige lage energieprijzen. BBekijk de actuele energietarieven en stap direct online over naar een vast energiecontract.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Mobiele versie afsluiten