Energierekening in 2020 flink omlaag!

De energierekening wordt in 2020 een stuk lager

Vanwege de zachte winter hebben de meeste huishoudens veel minder gas en elektriciteit hoeven te gebruiken dan vorig jaar. Mede hierdoor zal de energierekening van het merendeel van de huishoudens dit jaar veel lager uitvallen. Het CBS denkt zelfs dat het mogelijk is dat de rekening dit jaar zelfs 200 euro minder zal zijn.

Zachtere winter geeft lagere energiekosten

Dat de kosten veel lager zullen uitvallen is toe te schrijven aan drie hele belangrijke factoren, namelijk de verhoging van de heffingskorting op de energiebelasting, het verminderde verbruik door huishoudens en de verandering van de energietarieven. Doordat de levering van energie dit jaar veel goedkoper is geworden zijn de leveringstarieven omlaaggegaan. Daarnaast is per 1 januari 2020 de heffingskorting omhooggegaan, waardoor we minder energiebelasting hoeven te betalen. Tenslotte hebben we door het zachte weer deze winter veel minder energie hoeven te verbruiken.

Vergelijk je huidige energiecontract met andere aanbieders

Om zoveel mogelijk te besparen op je energierekening is het belangrijk om naar het tarief van je huidige contract te kijken en deze te vergelijken met andere aanbieders. Het kan namelijk heel goed mogelijk zijn dat het voordelig is om over te stappen naar een andere leverancier. Of het mogelijk is om over te stappen hangt er nog wel vanaf of je huidig contract vast of variabel is. Online kun je heel makkelijk middels energievergelijkingssites de tarieven van de verschillende leveranciers met elkaar vergelijken. Zo tonen wij een prima energievergelijker waar je snel en makkelijk een goedkoper energiecontract kan afsluiten.

4.00 avg. rating (82% score) - 1 vote
Mobiele versie afsluiten