Energie opwekken middels vlaggen

Er komen steeds nieuwe manieren om op een duurzame en verantwoorde manier energie op te wekken. En nu is er weer een innovatieve nieuwe manier; via vlaggen! Sinds een aantal jaar zijn er vlaggen ontwikkeld die door middel van zonnen en windenerergie elektriciteit kunnen opwekken. 10 jaar geleden was er alleen nog maar sprake van experiment, maar inmiddels zijn onderzoekers al veel verder en kunnen de vlaggen echt worden ingezet om energie op te wekken.

Hoogwaardig vernuft verwerkt in vlaggen

De vlaggen bestaan uit flexibele piëzo-elektrische strips en flexibele fotovoltaïsche cellen. De vlaggetjes zijn voor dit doel speciaal gefabriceerd van polyester, dat gecoat is met goud, een van de best geleidende metalen. Hierdoor kan door de vlaggen zowel door de zon als door de wind (beweging) energie worden opgewekt. Onderzoekers zijn inmiddels al zo ver in hun ontwikkeling dat de vlaggen op dit moment al kunnen worden ingezet om kleinschalige draagbare elektronica aan te drijven, zoals die kan worden gebruikt voor sensoren die vervuiling bewaken van vervuiling en warmte.

Duurzaam energie opwekken

Naast deze manier van energie opwekken zijn er nog andere manieren waarop energie kan worden opgewekt. Denk aan windmolens, zonnepanelen, windturbines, zonneboilers. Het zijn duurzame manieren om energie op te wekken. Door zonne- en windenergie komen er nauwelijks schadelijke stoffen vrij en het is oneindig beschikbaar. Naast zonne- en windenergie is het ook mogelijk om energie op te wekken uit water of aardwarmte. Natuurlijk staat de ontwikkeling van de vlaggen nog in de kinderschoenen, maar het belooft een prachtige energiebron te worden.

Groene stroom

Vind je het belangrijk dat de energie die je gebruikt, duurzaam wordt opgewekt? Kies dan een energieleverancier met groene stroom. Bij onze energievergelijker wordt getoond of de leveranciers grijze (traditionele) stroom of groene (duurzame) stroom leveren.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Mobiele versie afsluiten