Energie duurder vanaf 1 juli

De energierekening gaat omhoog per 1 juli 2017. De prijs voor stroom zal vrijwel gelijk blijven, maar dat kunnen we helaas niet zeggen over de prijs van gas. De stijging van de kosten verschillen per leverancier, maar een stijging van 5 of 6 procent kun je rekening mee houden.

Huishoudens die nog een lopend contract hebben, zullen de prijsverhoging niet gelijk merken. Iedereen met een variabel contract kunnen het effect gelijk merken. Deze contracten worden namelijk twee keer per jaar bijgesteld, namelijk per 1 juli en per 1 januari. Vaak gaan de tarieven per 1 januari weer omlaag doordat energiebedrijven vaak acties hebben. Of dat ook per 1 januari 2018 gaat gebeuren, is nog maar de vraag.

Hogere energiebelasting ODE

De energiebelasting Opslag Duurzame Energie wordt per 2018 verhoogd van €60 naar €100. Daar blijft het niet bij, want deze belasting wordt ook weer een melkkoe van de Nederlandse schatkist. Per 2020 is het bedrag nog verder verhoogd naar maar liefst €200. Het is ook nog maar de vraag hoe het kabinet eruit komt te zien. Als GroenLinks in het kabinet komt, gaan de belastingen in energie waarschijnlijk nog verder omhoog. Zij hebben ambitieuze plannen gericht op groene energie. Linksom of rechtsom moet hier voldoende geld voor binnenkomen.

Ga niet akkoord met hogere energielasten

Je houdt energiebedrijven alert door zelf goed op jouw portemonnee te letten. Als consumenten achterover blijven leunen, kunnen de grote energiebedrijven de prijzen flink verhogen. Door over te stappen naar een goedkopere leverancier motiveer je de bedrijven om de concurrentiestrijd onderling aan te gaan. Daarnaast is het ook nog eens goed voor jezelf. Op deze manier kun je juist besparen in plaats van meer betalen per 1 juli.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Mobiele versie afsluiten