Duurzame energie verovert langzaam de wereld

Het jaar 2015 is een belangrijk jaar geweest voor duurzame energie. Duitsland is een grootverbruiker van energie. De Duitsers maakten in het verleden bij gebrek aan olie en gas vooral gebruik van kernenergie. In het jaar 2000 is er afgesproken om uiterlijk in 2020 alle 18 kerncentrales in het land te sluiten. In 2015 werd er voor het eerst meer zonne-energie gebruikt dan kernenergie.

Wereldwijd is het ook merkbaar dat er steeds meer afstand wordt genomen van kerncentrales. In China is er tot 2014 elk jaar een stijging gemeten van opgewekte energie door kolencentrales. In 2014 werd er voor het eerst een daling gemeten. Dit komt door duurzame oplossingen, want de Chinezen zijn niet minder stroom gaan gebruiken. In Nederland wordt er ook al gesproken over de toekomst van kolencentrales. Als ze minder noodzakelijk zijn geworden, wordt het dan niet tijd om de kolencentrales te sluiten?

Kan zonne-energie uit?

Op steeds meer daken van woonhuizen zie je ze. Zonnepanelen veroveren onze daken. Steeds meer ondernemers gaan zich richten op duurzame energie. Doordat er veel geld in te verdienen is, wordt er ook veel geld in geïnvesteerd. Dit is een goede ontwikkeling, want de kwaliteit van de zonnepanelen zal hierdoor geleidelijk verbeterd worden. De toenemende concurrentie zorgt voor scherpere prijzen.

Wat kosten zonnepanelen?

De prijsverschillen zijn groot. Dit wordt mede ingegeven door een verschil in kwaliteit. Voor het plaatsen van 3 zonnepanelen, moet je ongeveer rekening houden met een investering van € 1.500. Bij het plaatsen van meerdere panelen gaan naar verhouding de kosten omlaag. Dit wordt veroorzaakt door de hoge installatiekosten.

Laat je goed adviseren voordat je besluit om zonnepanelen te plaatsen. Vraag bij meerdere leveranciers offertes op. Uit ervaring weten wij dat vergelijken uit kan. Dat geldt voor zonnepanelen, maar zeker ook voor energieleveranciers.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Mobiele versie afsluiten