Andere energieleverancier in 4 stappen

Overstappen naar een andere energieleverancier klinkt ingewikkeld, maar dat is het juist helemaal niet. In 4 eenvoudige stappen kun je overstappen en binnenkort al flink besparen op je energielasten.

Al vele Nederlanders gingen jou voor. Met een tijdsinvestering van een paar minuten weet je hoeveel je per maand kunt besparen op energie. Na het berekenen van het voordeel realiseer jij je pas hoeveel je al jaren teveel betaalt, maar beter laat dan nooit.

Stap #1: Weet wat je verbruikt

Ga op de laatste jaarafrekening eerst na hoeveel je ongeveer per jaar aan gas en stroom verbruikt. Je kunt uitgaan van voorbeeldbedragen, maar door met jouw eigen verbruik te rekenen weet je gelijk waar je aan toe bent.

Stap #2: Stel vast wat je nu betaalt

Je maandelijkse voorschotbedrag is niet bepalend. Het gaat erom wat je uitgaande van de jaarafrekening in totaal verschuldigd was over één jaar gerekend. Dit bedrag deel je door twaalf. Nu weet je wat je betaalt bij je huidige energieleverancier.

Stap #3: Vergelijken

Ga naar Energieleverancierkiezen.com om je besparing te berekenen. Het enige wat je nog moet doen is jouw postcode en huisnummer invoeren en het verbruik. Je krijgt gelijk een overzicht van de goedkoopste energieleveranciers uitgaande van jouw persoonlijke situatie.

Stal #4: Afsluiten

Klik op de energieleverancier van jouw keuze en je wordt doorgestuurd naar de website van het betreffende bedrijf. Het is nu een kwestie van de gevraagde gegevens invullen en het overstappen is van jouw kant al klaar. Het nieuwe energiebedrijf zorgt voor het opzeggen van je oude overeenkomst.

Een gemiddeld Nederlands huishouden kan volgens de Consumentenbond, Nibud en andere consumentenbelangenorganisaties zo’n euro 200 per jaar besparen. Honderden euro’s besparen is nog nooit zo eenvoudig geweest!

5.00 avg. rating (92% score) - 1 vote
Mobiele versie afsluiten